Mindenki vigyázzon – elsőfokú figyelmeztetés Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Megosztás

Összesen tizenegy megyére, köztük Jász-Nagykun-Szolnokra adtak ki a meteorológusok citromsárga, vagyis elsőfokú riasztást a tartós, sűrű köd miatt. Érdemes nagyon vigyázni az utakon!

Bár a 2023-as év utolsó előtti napjának kora reggeli információi és az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint fokozatosan javulnak a látási viszonyok és csökken a ködös, valamint rétegfelhős részek terjedése, továbbra is vannak és lesznek olyan területek, ahol a köd csak lassabb mértékben oszlik fel.

Ráadásul fontos hangsúlyozni, az az orvosmeteorológia szerint fejfájás, migrénes tünetek és gyulladásos panaszok, keringési problémák jelentkezhetnek.

Az elsőfokú figyelmeztetést Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala megyében adták ki.

Ködös időjárásban az utakon történő közlekedés veszélyesebb lehet, mivel a látási viszonyok jelentősen romlanak.  Az érintett területeken folyamatos, tartós, sűrű köd várható, a látástávolság mindössze pár száz méter lesz.

Ha úton vagyunk ilyen körülmények között, csökkentsük az autó sebességét a ködben. Az alacsonyabb sebesség segít időben észrevenni az akadályokat és reagálni a változó helyzetekre, használjunk ködlámpát, valamint figyeljük a közlekedési jelzéseket és az interneten elérhető, frissülő információkat.

Kép: Sóki Tamás / MTI

Kapcsolódó cikkek